Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉRELMESZESEDÉS ELLEN KÁVÉ...A VISSZÉR

2009.04.04
  Érelmeszesedés ellen: kávé   ma 07:23  
 

Kép

 

Érelmeszesedés ellen: kávé
Lényegesen kisebb mértékben meszesedik a koszorúere azoknak a holland nőknek, akik sokat kávéznak, mint azoknak, akik nem kedvelik a kávéitalt. A Rotterdami Koszorúér-elmeszesedési Tanulmánynak ezt az új eredményét az érelmeszesedéssel, véralvadással és az erek biológiájával foglalkozó tudományos folyóirat közölte.

"Étkezési, életmódi tényezők alapvető szerepet játszanak a koszorúérbetegség kialakulásában" - mondta Johanna M. Geleijnse, a kutatócsoport vezetője. "A kávé fontos része az étkezésnek, mert az egyik legtöbbet fogyasztott, biológiailag hatásos üdítő ital. Ugyanakkor a kávé hatását az érbetegségek megjelenésével kapcsolatban alig vizsgálták" - tette hozzá.

A Rotterdam Koszorúér Elmeszesedési Tanulmány egy évtizede kezdődött. A holland város lakói közül többezer, szívbetegség szempontjából egészséges önkéntes résztvevőt vontak be a vizsgálatba, akiknél a koszorúér-elmeszesedés kifejlődését igen drága, korszerű módszerrel, elektronsugaras komputeres tomográfiával figyelték.

A rendszeresen vizsgált 1570 nő és férfi mindegyike már elmúlt 55 éves és évek óta kitöltötték azt a kérdőívet, ami életmódjukra, étkezési, dohányzási, kávézási szokásaikra vonatkozott. A holland férfiak 28 százaléka, a nők 19 százaléka dohányzott, de amiben szinte semmiféle különbség a két csoport között nem volt: 98 százalékuk rendszeresen ivott kávét.

A bonyolult matematikai elemzés a legkülönbözőbb szempontokat figyelembe véve a kávézás mértékét szembesítette a koszorúerekben lerakódó mész mennyiségével. A mindennapi orvosi tapasztalattal egyező módon a férfiak 39 százalékának, a nők csak 18 százalékának kezdtek a koszorúerei elmeszesedni.
A meglepő különbség itt következett. Statisztikailag értékelhető különbség az erősen kávézó, illetve a kevés kávét fogyasztó férfiak között nem volt. A nők körében viszont egyértelműen látszott, hogy a naponta négy, sőt ötnél is több kávét megivó hölgyek koszorúereiben lényegesen ritkább jelenség a koszorúér-elmeszesedés, mint azoknál, akik napi három kávénál kevesebbet fogyasztanak.

A kávézás koszorúereket védő hatása a nők csoportjában akkor is érvényesült, ha beszámították az esetleges teázást, a cigarettát vagy szivarkát, illetve az étkezési szokásokat. A kedvező jelenség magyarázata a kutatók szerint is további vizsgálatokat igényel, de Geleijnse doktor a tanulmány értékelésében fölvet olyan szempontokat, amelyek a hatásban szerepet játszhatnak.

A kávéban sok az antioxidáns anyag, ha azt megfelelő filterrel főzik. A török kávé és minden, hasonló ital, amihez szűrőt nem használnak, úgynevezett diterpéneket tartalmaz és ezek emelik a koleszterinszintet. A nagynyomású, gőzzel főzött, megfelelően szűrt kávéital viszont az érvédő polifenolok gazdag forrása és a legújabb vizsgálatok tanúsága szerint a cukorbetegség megjelenését is gátolja.
(forrás:www.impulzus.ro)

 

****************************************************************

 

Néha a szép és egészséges bőrhöz vezető út nehéz …

különösen akkor, ha visszere van.

Tudta, hogy a fejlett országok lakosságának 25-35%-a visszérbetegséggel küzd! Nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is érinti. És ezt nem csak esztétikai probléma vagy kellemetlenség. A viszerek fájdalmasak, viszketnek, megdagadnak és a megfelelő kezelés nélkül nem is gyógyulnak meg.

1. tanács visszér ellen: A hosszan tartó ülés a legveszélyesebb.

Hosszú ideig kell egy helyben ulnae? Mindenképpen álljon fel közben és tegyen néhány lépést. Sőt, írjon le kis köröket a lábfejével, hiszen a lábfej központi szerepet játszik a megfelelő véráramlásban. Mindennél fontosabb, hogy ne üljön keresztbe tett lábbal!

2. tanács visszér ellen: Emelje fel a lábait!

Miközben pihen, kicsit emelje fel a lábát!

3. tanács visszér ellen: Sportoljon!

Jótékony hatással lehetnek visszér ellen a következő sportok:

  • sétálás,
  • futás,
  • úszás, nem túl meleg vízben.

Az olyan sportok, mint a tenisz, a squash és a kosárlabda, vagy akár a foci, nem biztosítanak egyenletes terhelést, így nem megfelelőek visszér ellen.

4. tanács visszér ellen: A masszász jót tesz neki, de a hő nem!

Kerülje a meleget (a szaunát, a szoláriumot, a meleg gyógyvizeket), mivel ez kitágítja a sz ereket és növeli a visszér kialakulásának az esélyét. Zuhanyoztassa hideg vizzel a bokától felfelé, és néha masszírozza meg a vádliját úgyanígy, lentről felfelé, a szív irányába haladva.

5. tanács visszér ellen: A szűk farmerokat felejtse el!

Ne hordjon túl szűk ruhákat, túl szűk farmert vagy túl szűk zoknikat. Elszorítják az ereket és akadályozzák a vérellátást.

6. tanács visszér ellen: Gondoskodjon az egészséges életről!

Törekedjen a megfelelő testsúlyra és hagyja abba a dohányzást. Vagyis, a legjobb, ha egészséges életmóddal megelőzi a bajt!

7. tanács visszér ellen: Ne hanyagolja el a már kialakult, apróbb visszereket sem!

Látogassa meg orvosát, és kérje a megfelelő kezelést. Ez az egyetlen módja annak, hogy megakadályozza a visszerek elterjedését

AbTronic X2 Fitneszöv
 

 

Az új Abtronic már két stimuláló párnát tartalmaz, így két különálló izomcsoportot is meg tud mozgatni egyszerre. 1 perc alatt legalább 400 izomösszehúzódást érhet el.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.