Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AJÁNLÁS

2009.03.13

 


A masztiról

2009. 01. 09.

Masztiról

A maszturbáció a genitáliák kézzel való izgatása, legfőképp az orgazmus elérése céljából - általában egyedül, magányosan végzett tevékenységet jelöl. Több forrás említi ugyan a kölcsönös maszturbációt is, azaz egymás nemi szerveinek ingerlését, de valójában, amikor az egyén maszturbál, saját magának szerez testi gyönyört erogén zónáinak simogatása, dörzsölése, vagy bizonyos segédeszközök használata által.

Ókori barlangrajzok, művészeti és kultúrtörténeti tárgyak, ősrégi írások, képek jelzik, hogy a maszturbáció emberidők óta létezik. Kételyek, bizonyítatlan feltételezések, tévhitek persze ma is élnek, és a maszturbációt rehabilitáló minden igyekezet ellenére sincs egyezményesen egyértelmű válasz arra, hogy az önkielégítés jó és természetes, vagy káros hatásai vannak a testre, a pszichére, a lélekre, de akár az egész emberiségre nézve. 

Akármilyen szexuális beállítottságúak is vagyunk, a maszturbáció jelen van életünkben, még akkor is, ha csak kevesen mernek róla beszélni. Tudjuk, milyen tévhitek és üldözések áldozata volt évszázadokon keresztül, minden eszközzel igyekeztek azt egészségtelennek, veszélyesnek és nemkívánatosnak bélyegezni, minek utóhatása még ma is érződik, sokakban rejtett félelem, szorongás lappanghat a témával kapcsolatban.

jó az ha nincs jobb

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.